ODEIA: Ολιστική Ομορφιά και Υγεία πάνω από όλα

Μια τοπική οικογενειακή επιχείρηση προάγει την Ομορφιά, μα πάνω απ’ όλα την Υγεία

Πως μια ελληνική επιχείρηση στελεχωμένη με ντόπιους επιστήμονες με λαμπρές περγαμηνές στον τομέα της  έρευνας και της ανάπτυξης προϊόντων ομορφιάς έχει διεθνή παρουσία σε εκθέσεις ομορφιάς; Ποιο ελληνικό brand κατατάσσεται, από το γαλλικό περιοδικό ELUXE MAGAZINE, ανάμεσα στις 17 πιο λαμπρές εταιρείες σε όλο τον κόσμο στον τομέα των Βιολογικών Καλλυντικών; Τα φυσικά και βιολογικά καλλυντικά ODEIA είναι απαράμιλλης ποιότητας και αποτελεσματικότητας, απαλλαγμένα από τοξικές ουσίες.  Βιολογικά αποστάγματα, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που υποστηρίζουν και ενισχύουν τις φυσικές λειτουργίες του δέρματος, σε συνδυασμό με άλλα πολύτιμα φυσικά συστατικά από προσεκτικά επιλεγμένα φαρμακευτικά βότανα, αγριολούλουδα, φυτά και φρούτα της Ελληνικής Μεσογειακής Φύσης, αποτελούν τις πρώτες ύλες των καλλυντικών ODEIA. Επίσης, η ODEIA μέσα από μια πολυετή διαδρομή δημιούργησε το ODEIA ORGANIC SKINCARE CORNER, το πρώτο κατάστημα ODEIA στα Τρίκαλα, που αποτελεί μία πρωτοποριακή, ολιστική προσέγγιση τόσο της ομορφιάς όσο και της πολύτιμης υγείας, ένας υπέροχος χώρος ομορφιάς και ευεξίας ισάξιος με αντίστοιχους χώρους του εξωτερικού. Η κ. Αναστασία Ρίζου μοιράζετε το πάθος της, την αγάπη της και το όραμα της μαζί μας . . .

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Περίεργη εποχή για επιχειρηματικά ανοίγματα. Τι σας ώθησε να δημιουργήσετε το ODEIA και τι σημαίνει ο όρος eco Cosmetics;

Η αγάπη μου για τα φυσικά προϊόντα ομορφιάς και ένα είδος εσωτερικής δέσμευσης, για τη δημιουργία ενός ακίνδυνου κόσμου γύρω μου, ήταν αυτό που με έκανε να σκεφτώ την πιθανότητα αρχικά να ξεκινήσω με ένα τέτοιο επιχειρηματικό άνοιγμα. Στην αρχή, ήταν μια μικρή σπίθα η σκέψη της ODEIA eco cosmetics, που όμως στη συνέχεια έγινε πραγματικότητα, στηρίχτηκε και αναπτύχτηκε χάρη στην αγάπη της ομάδας που κρύβεται πίσω από αυτό το εγχείρημα. Μια ομάδα νέων επιστημόνων που ο καθένας στο δικό του αντικείμενο πήρε το δικό μου όραμα, τη δική μου αγάπη, το δικό μου μεράκι και το έκαναν δικό τους. Όραμα της ομάδας ODEIA είναι να γίνει η εταιρεία μία από τις πιο αγαπημένες εταιρείες με φυσικά και βιολογικά καλλυντικά στον κόσμο που πραγματοποιεί ότι υπόσχεται. Και έτσι πορευόμαστε σε αυτούς τους δύσκολους μεν καιρούς, αλλά με τη σιγουριά και την πεποίθηση δε ότι σε κάθε εγχείρημα η επιμονή, η υπομονή και η ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Τα φυσικά και βιολογικά καλλυντικά ODEIA eco cosmetics είναι φτιαγμένα, μόνο, από φυσικές πρώτες ύλες και έτσι τους αποδίδεται ο χαρακτηρισμός eco cosmetics.

Natrue and ODEIA

ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πως αναπτύχθηκε η αγάπη σας για τη δημιουργία φυτικών καλλυντικών;

Η ιστορία μου αρχίζει αρκετά χρόνια πριν, όταν στην σχολή των Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εμβάθυνα στους διάφορους κλάδους της Χημείας. Εκεί, άρχισε να ξεκινά το πάθος μου για την πράσινη Χημεία. Μια Χημεία που πρεσβεύει την δημιουργία προϊόντων που ως γνώμονα έχουν την βελτίωση του επιπέδου της ζωής των ανθρώπων και όχι την επιδείνωσή του. Άρχισα, λοιπόν, να οραματίζομαι ένα υπέροχο κόσμο, απαλλαγμένο από τοξικές ουσίες, πιο ασφαλή, πιο καθαρό. Η αγάπη μου για τα προϊόντα ομορφιάς με έκανε να αναζητήσω, να αναρωτηθώ, να παρατηρήσω προϊόντα περιποίησης που κυκλοφορούν γύρω μας. Προϊόντα που ενώ θα έπρεπε θεωρητικά να προάγουν την ομορφιά, την ευεξία και την πολύτιμη υγεία μας αντίθετα να είναι «τοξικά» και να έχουν μέσα τους συστατικά που δεν θα έπρεπε να έρχονται καν σε επαφή με την επιδερμίδα μας. Άρχισα να αναζητώ πρώτες ύλες για τη δημιουργία των φυτικών προϊόντων ODEIA eco cosmetics που νοιάζονται τόσο για την ομορφιά μας όσο και για την πολύτιμη υγεία μας. Έτσι, άρχισε ένα είδος εσωτερικής δέσμευσης για τη δημιουργία των μοναδικών συνταγών της ODEIA eco cosmetics που τα προάγουν τόσο την ομορφιά μας όσο και την πολύτιμη υγεία μας.

ODEIA ORGANIC SKINCARE CORNER

Τι είδους συστατικά χρησιμοποιείται και ποια τα οφέλη φυτικών συστατικών στην επιδερμίδα;

Ζώντας σε ένα τόπο με μία χλωρίδα θαυμαστή, σε μία ιδιαίτερη πατρίδα τα Τρίκαλα όπου έζησαν αναμφίβολα οι πρώτοι Ιατροί του αρχαίου ελληνικού κόσμου, ο Ασκληπιός και ο Ιπποκράτης, κληροδοτώντας μας την μεγάλη τους κληρονομιά πάνω στη χρήση βοτάνων, αγριολούλουδων, φυτών και φρούτων, η σύνδεση της πολύτιμων αυτών πρώτων υλών με τα προϊόντα ομορφιάς ήταν μονόδρομος. Η σειρά φυσικών καλλυντικών ODEIA eco cosmetics είναι βασισμένη σε επιλεγμένα μεσογειακά βότανα, αγριολούλουδα, φυτά και φρούτα, μέρος μιας χλωρίδας από τις πιο θαυμαστές και πλουσιότερες στον κόσμο, της ελληνικής μεσογειακής χλωρίδας. Τα καλλυντικά ODEIA παρασκευάζονται από αγνά και πολύτιμα φυτικά και βιολογικά συστατικά που ξεχειλίζουν από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που αποτελούν τέλεια «τροφή» για το δέρμα μας. Γιατί όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει να φροντίζουμε τη διατροφή του σώματός μας, έτσι θα πρέπει να φροντίζουμε και για τη διατροφή του δέρματός μας που αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και η ομορφιά του θα μας αντιπροσωπεύει για πάρα πολλά χρόνια.

H ODEIA ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ

Πώς νιώθετε σε σχέση με την απήχηση των eco-friendly καλλυντικών ομορφιάς σήμερα;

Σήμερα, όλο και περισσότεροι καταναλωτές έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τη σημασία της χρήσης φυσικών καλλυντικών για τη φροντίδα του δέρματός τους. Πλέον, οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να ενημερώνονται για τις αρνητικές συνέπειες των συμβατικών καλλυντικών ειδικά στην πολύτιμη υγεία τους. Η σωστή ενημέρωση αυξάνει συνεχώς την απήχηση των eco-friendly καλλυντικών ομορφιάς. Πως όμως θα μπορούν οι καταναλωτές να είναι σίγουροι ότι αυτό που παίρνουν στα χέρια τους είναι ασφαλές; Μία πιστοποίηση από ένα παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης.  Και αυτό που κάνει τη διαφορά στην ODEIA eco cosmetics και αυξάνει συνεχώς την απήχησή τους στο καταναλωτικό κοινό, είναι το γεγονός ότι τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα από έναν από τους μεγαλύτερους φορείς πιστοποίησης στον κόσμο τη NATRUE. Με το σήμα της NATRUE ο καταναλωτής είναι σίγουρος ότι τα προϊόντα ODEIA eco cosmetics που χρησιμοποιεί είναι και αποτελεσματικά και αβλαβή.

Φυσικά Καλλυντικά ODEIA

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ

Πως συνέβαλε η εμπειρία σας ως χημικός μηχανικός στην παραγωγή των φυτικών καλλυντικών ODEIA;

Η εμπειρία μου ως Χημικός Μηχανικός συνέβαλε όλα αυτά τα χρόνια στη δημιουργία και την ανάπτυξη αποτελεσματικών προϊόντων ομορφιάς ODEIA eco cosmetics που όχι απλά συναγωνίζονται τα συμβατικά καλλυντικά αλλά υπερέχουν και σε ποιότητα και σε αποτελεσματικότητα από αυτά. Σημαντική, επίσης, ήταν η εμπειρία αυτή στην έρευνα των φυσικών πρώτων υλών (εκχυλισμάτων) και των βιολογικών ιδιοτήτων των δραστικών τους ουσιών.

Τι αλλαγές και νέες τάσεις προβλέπεται, από την επαφή σας με αυτό το χώρο, για τα επόμενα χρόνια;

Στα επόμενα χρόνια προβλέπεται μία μεγάλη στροφή του καταναλωτικού κοινού σε φυσικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας που, όχι μόνο, δηλώνουν ότι είναι φυσικά αλλά το πιστοποιούν κιόλας. Αυτή η στροφή θα υποχρεώσει πολλές εταιρίες καλλυντικών να πιστοποιήσουν τα προϊόντα τους και εφόσον δεν θα μπορούν θα παραμείνουν μόνο οι εταιρείες που έχουν ως γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια του καταναλωτή. Η ασφαλιστική δικλείδα που θα βοηθήσει τον καταναλωτή να προστατευτεί θα είναι μόνο η πιστοποίηση ότι το προϊόν που έχει στα χέρια του είναι αποτελεσματικό και αβλαβές.

 

Πως μπορούμε να ευαισθητοποιηθούμε ως καταναλώτριες και να προτιμήσουμε καλλυντικά χωρίς επιβλαβή συστατικά για την επιδερμίδα μας;

Αρκεί να καταλάβουμε όλοι μας ότι όσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε και να τρέφουμε σωστά το σώμα μας εσωτερικά, τόσο σημαντικό είναι να το φροντίζουμε και να το τρέφουμε εξωτερικά. Αυτό σημαίνει ότι το οφείλουμε στον εαυτό μας να τον προσέχουμε και να χρησιμοποιούμε προϊόντα χωρίς επιβλαβή συστατικά για την επιδερμίδα μας, προϊόντα που προάγουν την ομορφιά μας, την ευεξία μας και την πολύτιμη υγεία μας.

Kάνε εγγραφή στο Newsletter για να μαθαίνεις πρώτη όλα τα νέα!

 

Διάβασε ιστορίες δημιουργικών γυναικών, εμπνεύσου και βρες το δικό σου κίνητρο να ακολουθήσεις το όνειρο σου και να πετύχεις! Κοινό στοιχείο όλων των γυναικών που έχουν προβληθεί είναι το πάθος τους, η αποφασιστικότητα τους και η δέσμευση τους να μετατρέψουν την ιδέα τους σε βιώσιμη επιχείρηση. From dreaming to doing, εύχομαι αυτό το blog να σε εμπνεύσει και κυρίως να σου πυροδοτήσει την σπίθα που χρειάζεσαι για να καταφέρεις απίστευτα πράγματα!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Please follow and like us: