Apeiranthos Φυσικά Καλλυντικά: Πέταξε με τα όνειρα σου στο άπειρο!

2 λεπτά και 51 δευτ. ανάγνωση

Εκπαιδεύοντας τον εαυτό μας για αυτό που ονειρευόμαστε!

Εισαγωγή: Τα φυσικά καλλυντικά είναι ένας τομέας στο χώρο της ομορφιάς που, συνεχώς, λαμβάνει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των καλλυντικών. Ένα χωριό της Νάξου ξεχωρίζει και δίνει το όνομα του σε ένα brand φυσικών καλλυντικών. Apeiranthos και ελληνικά καλλυντικά. Η Στέλλα και ο Απόστολος αποφασίζουν την εξωστρέφεια σε κάτι που αγαπούν και τους εκφράζει απόλυτα. Συνομιλώ με την Στέλλα για αυτό τους το εγχείρημα.

Apeiranthos

Apeiranthos. Περίεργο όνομα και ελκυστικό συγχρόνως. Τι σημαίνει και πως προήλθε η ονομασία; Ποιος είχε την έμπνευση και πως;

Η Απείρανθος είναι ένα πανέμορφο ορεινό χωριό της Νάξου. Είναι αγαπημένο μέρος και των δυο μας οπότε το όνομα ήρθε πολύ φυσικά.

Τα φυσικά καλλυντικά έχουν μικρό μερίδιο αγοράς που συνεχώς αυξάνεται. Τι πρέπει να γνωρίζει ο πελάτης πριν επιλέξει;

Κάποιος που επιθυμεί να αγοράσει καλλυντικά θα πρέπει να διαβάζει τις ετικέτες με τα συστατικά.  Εκεί κρύβονται τα διάφορα χημικά και συντηρητικά και κάποιος που θέλει να τα αποφύγει θα πρέπει να δώσει προσοχή.

Φυσικά καλλυντικά και ανθυγιεινός τρόπος ζωής γίνεται; Ποια είναι η δική σας φιλοσοφία /στάση ζωής πάνω στην οποία στηριχθήκατε και δημιουργήσατε το APEIRANTHOS;

Συνήθως δε συνάδουν αυτά τα δύο. Εκτός από την παρασκευή των καλλυντικών, ο Απόστολος είναι εκπαιδευτής  τάι τσι. Η φιλοσοφία του γενικώς και η δική μου αγάπη για τη φύση μας έκαναν να θέλουμε να ελέγχουμε τι θα βάζουμε πάνω μας. Χρησιμοποιούμε ανακυκλώμενες συσκευασίες και οι πρώτες μας ύλες προέρχονται από μικρούς τοπικούς παραγωγούς κατά το μεγαλύτερο μέρος. Αυτό που πιστεύουμε βαθιά είναι ότι η φύση έχει τη λύση.

Apeiranthos Φυσικά Καλλυντικά

Πως γίνεται κάτι από ιδέα σε πράξη; Πόσο διήρκησε η όλη διαδικασία; Τι εξτρά βοήθεια θα θέλατε να είχατε και σε ποιο κομμάτι;

Θέλει προσπάθεια και επιμονή ειδικά το γραφειοκρατικό κομμάτι. Εκεί είναι που η πολιτεία πρέπει να δώσει βάρος.

Πώς έχετε χωρίσει τις αρμοδιότητες; Είναι καλύτερα να υπάρχει συνιδιοκτησία και γιατί;

Ναι, ο καθένας μας έχει τις δικές του αρμοδιότητες. Εγώ ασχολούμαι με την παρασκευή, ο Απόστολος με το γραφιστικό κομμάτι και την επικοινωνία με εξωτερικούς συνεργάτες. Με βάση την ιδιοσυγκρασία μας είμαστε και οι δύο ικανοποιημένοι με τον τομέα που ασχολούμαστε, οπότε ναι η συνιδιοκτησία μας βόλεψε!

Τι στάδια επιβάλει η καθημερινή μας φροντίδα προσώπου και με ποια προϊόντα Apeiranthos θα μπορούσαμε να τα καλύψουμε;

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι απαραίτητος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο ιδρώτας, το μακιγιάζ και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι επιβαρύνουν την επιδερμίδα μας. Η τόνωση είναι επίσης απαραίτητη καθώς έτσι κλειδώνεται η απαραίτητη υγρασία και τέλος η ενυδάτωση.  Είμαι υπέρμαχος της χρήσης  ελαίων οπότε για καθαρισμό προτείνω το facial oil cleanser με λάδι καρύδας, jojoba, λεβάντα και tea tree, για τόνωση το facial toner με ροδόνερο, νερό αμαμελίδας και αλόη και ενυδάτωση το rose facial oil με έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς, έλαιο αργκάν και εκχύλισμα ροδιού.

Ποιος ασχολείται με την φωτογράφιση των προϊόντων και πώς καταφέρνετε να έχετε ένα πολύ όμορφο φωτογραφικό αποτέλεσμα;

Τις φωτογραφίες του e-shop μας έχει επιμεληθεί η Ιφιγένεια Φιλοπούλου. Εξαιρετική φωτογράφος και αγαπημένη μας φίλη.

 

Μέτα social media εποχή ή προ, και γιατί; Τι απαιτείται για να έχεις μια αξιοπρεπή online παρουσία;

Τα social media είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Σε κάνουν προσιτό με αποτέλεσμα ο κόσμος να σε αισθάνεται πολύ κοντά του. Η συνεχής ενημέρωση και η ανανέωση τόσο της εικόνας όσο και της γκάμας τον προϊόντων είναι απαραίτητη.

Ποια είναι τα πιο ευεργετικά συστατικά για το δέρμα που χρησιμοποιείται και γιατί να τα προτιμήσουμε;

Το πιο ευεργετικό  συστατικό και πολλαπλών χρήσεων θεωρώ ότι είναι το λάδι καρύδας. Καθαρίζει και ενυδατώνει πρόσωπο, σώμα και μαλλιά σε βάθος.

www.apeiranthos.tictail.com

Εάν νιώθεις πως χρειάζεσαι έμπνευση ή κίνητρο βρίσκεσαι στο σωστό σημείο, για να δεις πως όλες οι Γυναίκες που έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό το blog έχουν τις ίδιες ανασφάλειες, προβληματισμούς, φόβους με εσένα αλλά πολλή αγάπη και όρεξη να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτό που αγαπούν!

Kάνε εγγραφή στο Newsletter και θα λαμβάνεις μήνυμα 1-2 φορές το μήνα!

 

Διάβασε ιστορίες δημιουργικών γυναικών, εμπνεύσου και βρες το δικό σου κίνητρο να ακολουθήσεις το όνειρο σου και να πετύχεις! Κοινό στοιχείο όλων των γυναικών που έχουν προβληθεί είναι το πάθος τους, η αποφασιστικότητα τους και η δέσμευση τους να μετατρέψουν την ιδέα τους σε βιώσιμη επιχείρηση. From dreaming to doing, εύχομαι αυτό το blog να σε εμπνεύσει και κυρίως να σου πυροδοτήσει την σπίθα που χρειάζεσαι για να καταφέρεις απίστευτα πράγματα!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Please follow and like us: