Ένα Κάρο Χειροποίητα Σαπούνια: Αξίζει το δέρμα μας ότι καλύτερο

4 λεπτά διάβασμα

Κάνε το ΟΝΕΙΡΟ σου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα είναι να μπορέσεις να ονειρευτείς. Η Γεωργία Ζήλου είχε «Ένα Κάρο» από αυτά και κάπως έτσι, μετρημένα και με σταθερά βήματα ξεκίνησε το δικό της εγχείρημα. Εγκατεστημένη μόνιμα στην Τήνο, ασχολείται με αυτό που αγαπά. Τα σαπούνια του Ένα Κάρο είναι χειροποίητα σαπούνια, 100% φυτικά, αρωματισμένα μόνο με αιθέρια έλαια, χωρίς συντηρητικά και συνθετικά αρώματα, ότι καλύτερο για το δέρμα μας. Εάν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία όσων είναι αντίθετοι με τα πειράματα στα ζώα, λατρεύεις τις μέλισσες και προσπαθείς να περιορίσεις τη χρήση πλαστικού το περιεχόμενο αυτό είναι για εσένα! Αν όχι, δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου και μάθε πως η περιποίηση και η καθημερινή φροντίδα με φυσικά προϊόντα ωφελούν το δέρμα και τον οργανισμό.  

Έν Κάρο Χειροποίητα Σαπούνια

Πόσο καιρό ασχολείστε με την κατασκευή χειροποίητων σαπουνιών και τι σας ώθησε να εγκατασταθείτε στην Τήνο  «το χειροποίητο νησί» όπως αποκαλείται;

Είναι περίπου μια δεκαετία από τότε που έφτιαξα το πρώτο μου σαπούνι. Βεβαίως η αγάπη μου για αυτό ξεκίνησε πολύ νωρίτερα. Η εγκατάσταση στην Τήνο προέκυψε σχεδόν τυχαία και αυτό οφείλεται σε ένα καλό φίλο μαρμαρογλύπτη που ζει στο νησί τα τελευταία 15 χρόνια. Είχαμε επισκεφτεί την Τήνο αρκετές φορές με τον σύντροφό μου και μας άρεσε πολύ. Προέκυψε πριν 4 χρόνια μια πρόταση για δουλειά εδώ στο νησί, είχαμε και οι δύο τη διάθεση να φύγουμε από την Αθήνα, όπου γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, οπότε με συνοπτικές διαδικασίες βρεθήκαμε στην Τήνο. Ήταν μια απόφαση που έχουμε ευχαριστηθεί ιδιαίτερα.

Ένα Κάρο Χειροποίητα Σαπούνια

Tι είδους συμβουλή θα δίνατε σε κάποιον που ασχολείται ερασιτεχνικά με την κατασκευή χειροποίητων σαπουνιών και θέλει να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση

Να το κάνει! Με τον δικό του τρόπο, όπως ακριβώς κάνει σαπούνι. Να δοκιμάζει χωρίς να φοβάται τα λάθη, αλλά με την απαραίτητη προσοχή. Είμαι και εγώ η ίδια πολύ νέα στο κομμάτι αυτό για να μπορέσω να δώσω περισσότερες συμβουλές.

Ποιο πιστεύεται πως είναι το δικό σας καλλιτεχνικό στυλ, η προσωπική σας σφραγίδα και πως προήλθε; 

Θα έλεγα ότι η πρόκληση που θέτω πάντα στον εαυτό μου είναι να δουλεύω με 100% φυσικές πρώτες ύλες και το αποτέλεσμα να είναι εξίσου ελκυστικό με προϊόντα που περιέχουν συνθετικά χρώματα και αρώματα.

Ένα Κάρο Χειροποίητα Σαπούνια

Ποια είναι η Νο1 συμβουλή σε όσους χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους υγιεινή φυσικά σαπούνια ή σε όσους σκέφτονται να τα δοκιμάσουν;

Να είναι καλά ενημερωμένοι για το προϊόν που χρησιμοποιούν και να το επιλέγουν με βάση τις καλές πρώτες ύλες.  Ότι βαφτίζεται χειροποίητο ή φυσικό δεν είναι πανάκεια.

Πως προήλθε η ονομασία «Ένα Κάρο» και πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια ολοκληρωμένη και δομημένη προσπάθεια προώθησης του brand;

Είναι μια φράση που χρησιμοποιώ πολύ συχνά στην καθημερινότητά μου και όταν σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω για το brand name μου άρεσε το γεγονός ότι συνδύαζε το χιούμορ και ταυτόχρονα με το άκουσμα του κάρου στο μυαλό ερχόταν η εικόνα του αγρού, του παλιού, του φυσικού, του χειροποίητου. Δεν κάνω καμία ολοκληρωμένη και δομημένη προσπάθεια προώθησης του brand. Όλα έρχονται πολύ φυσικά και ανεπιτήδευτα. Σε αυτό που δίνω σημασία είναι η ποιότητα. Θέλω να είναι προσεγμένο το προϊόν από κάθε άποψη και να έχω την καλύτερη δυνατή επαφή με τους ανθρώπους που επιλέγουν να το χρησιμοποιήσουν ή να το δωρίσουν. Θέλω να είναι τουλάχιστον ικανοποιημένοι και αν είναι δυνατόν, ενθουσιασμένοι!

Ένα Κάρο Χειροποίητα Σαπούνια

Πως χρησιμοποιείται τα social media στην προώθηση της εταιρίας; Ποιο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι γύρω από αυτά;

Χρησιμοποιώ το Facebook και το Instagram. Τον πρώτο καιρό ήμουν πολύ διστακτική, για να μην πω ντροπαλή στη χρήση τους. Με τον καιρό συνήθισα την έκθεση σε αυτά και τώρα χαίρομαι ιδιαίτερα την επαφή που προκύπτει εξαιτίας τους με τον κόσμο που προτιμάει τα προϊόντα του Κάρου. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για τις μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια για προβολή μέσω των διαφημίσεων. Πολύ σημαντικό είναι το κομμάτι των φωτογραφιών στα δύο αυτά μέσα που χρησιμοποιώ εγώ.

 

Μοιραστείτε μαζί μας κάποιους από τους άμεσους στόχους σας.

Στους άμεσους στόχους είναι η διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων και της ολοκλήρωσης της κατασκευής ενός eshop για να καταφέρνει κανείς να κάνει τις παραγγελίες του ευκολότερα.

Ένα Κάρο Χειροποίητα Σαπούνια

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε μέχρι στιγμής;

Μάλλον το να ξεπεράσω τους φόβους μου και να στήσω τη μικρή επιχείρηση του Κάρου. Από εκεί και πέρα κάθε μέρα περιέχει μια νέα μικρή πρόκληση που πρέπει να ξεπεράσω, αλλά έχει πολύ ενδιαφέρον και το χαίρομαι.

www.enakaro.gr

Εάν νιώθεις πως χρειάζεσαι έμπνευση ή κίνητρο βρίσκεσαι στο σωστό σημείο, για να δεις πως όλες οι Γυναίκες που έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό το blog έχουν τις ίδιες ανασφάλειες, προβληματισμούς, φόβους με εσένα αλλά πολλή αγάπη και όρεξη να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτό που αγαπούν!

Kάνε εγγραφή στο Newsletter και θα λαμβάνεις μήνυμα 1-2 φορές το μήνα!

 

Διάβασε ιστορίες δημιουργικών γυναικών, εμπνεύσου και βρες το δικό σου κίνητρο να ακολουθήσεις το όνειρο σου και να πετύχεις! Κοινό στοιχείο όλων των γυναικών που έχουν προβληθεί είναι το πάθος τους, η αποφασιστικότητα τους και η δέσμευση τους να μετατρέψουν την ιδέα τους σε βιώσιμη επιχείρηση. From dreaming to doing, εύχομαι αυτό το blog να σε εμπνεύσει και κυρίως να σου πυροδοτήσει την σπίθα που χρειάζεσαι για να καταφέρεις απίστευτα πράγματα!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Please follow and like us: