Klothó | Thread of Time

Με όπλο την έμπνευση και τη γνώση από την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής της Κρήτης, η Αλεξάνδρα Θεοχάρη με την Klothó δημιουργεί και παρουσιάζει ρούχα resort και αξεσουάρ με επιρροές από την απλότητα της κλασσικής Ελλάδας. Δημιουργίες για την σύγχρονη γυναίκα που εκτιμά την παράδοση και αγαπά την απλότητα με ξεχωριστό χαρακτήρα.

Η δημιουργική ματιά, η έμφαση στην τέχνη, στην πολιτισμική μας αξία και η ποιότητα είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Klothó και κρύβονται στο όραμα της Αλεξάνδρας.

Βασική αρχή της Klothó είναι η σχέση που χτίζει με καθέναν από τους συνεργάτες της, παρέχοντας το υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης και δίνοντας στον πελάτη τη δυνατότητα να μπορεί να επιλέξει ελληνικά ρούχα resort και αξεσουάρ κατασκευασμένα στην Ελλάδα προσαρμοσμένα στο πνεύμα της σύγχρονης εποχής.

Πως το ελληνικό στοιχείο γίνεται πηγή έμπνευσης για σένα και αφορμή δημιουργίας της  Klothó?

Ζούμε σε μία χώρα ευλογημένη. Η ιστορία και ο πολιτισμός μας έχουν εμπνεύσει, κατά  καιρούς,  μεγάλους καλλιτέχνες από διάφορους χώρους αλλά και απ’ αυτόν της μόδας. Tα ελληνικά μοτίβα είναι αναγνωρίσιμα σε όλο τον κόσμο ενώ η απλότητα της κλασσικής Ελλάδας είναι για μένα η επιτομή της κομψότητας.  Η πανάρχαια και αρκετά παραγκωνισμένη Τέχνη της Υφαντικής είναι αυτή που μπορεί να αποδώσει με ιδανικό τρόπο την ελληνικότητα  σε χρηστικά  αντικείμενα της καθημερινότητάς μας. Πάνω σ’ αυτήν την ιδέα  στήθηκε όλο το project Klothó. Έχουμε μια τεράστια δυναμική σαν χώρα κι έναν απίστευτο πολιτισμικό πλούτο που έχουμε υποχρέωση να αναδείξουμε και συγχρόνως να αντισταθούμε στη λαίλαπα του φθηνού, του μαζικού και του ξενόφερτου.

Τι  έχεις μάθει που αξίζει να μοιραστείς μαζί μας κατά τη διάρκεια αυτή;

Ότι, με αργά αλλά μεθοδικά βήματα, προσήλωση στο στόχο και επιμονή μπορεί κανείς να καταφέρει τα πάντα.

Σε αυτό το ταξίδι δημιουργίας και διαχείρισης της δικής σου επιχείρησης ποιο είναι  το  μεγαλύτερό σου επίτευγμα μέχρι σήμερα για το οποίο νιώθεις υπερήφανη;

Αυτό που με κάνει να νιώθω πραγματικά υπερήφανη είναι το γεγονός ότι, μέσα σ ’αυτή τη δυσάρεστη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, κατάφερα να πείσω γυναίκες, άριστες υφάντριες, με πολύχρονη εμπειρία να ξανανοίξουν τα εργαστήριά τους και να ξαναρχίσουν την παραγωγή σε πείσμα των καιρών. Το πείραμα πέτυχε. Η ανταπόκριση της αγοράς στο υφαντό ρούχο ήταν απρόσμενα θετική κι έτσι ενώ ξεκινήσαμε με δύο  αργαλειούς σήμερα, έντεκα αργαλειοί σε όλη την Κρήτη δουλεύουν για την Klothó. Στηρίζουμε τους ντόπιους τεχνίτες και την τοπική οικονομία.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση;

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισα ήταν σε προσωπικό επίπεδο όταν μετά τη γέννηση του τέταρτου παιδιού μου αποφάσισα να παραιτηθώ από μία μόνιμη θέση στο δημόσιο τομέα και να ασχοληθώ με αυτό που πάντα αγαπούσα: το σχέδιο, τη μόδα, τη δημιουργία. Το ρίσκο δεν ήταν μικρό. Αλλά το να βλέπω την Klothó κάθε μέρα να  μεγαλώνει και να κερδίζει έδαφος είναι σαν να μεγαλώνω το πέμπτο μου παιδί κι αυτό μου δίνει απίστευτη χαρά και δύναμη.

Αν μπορούσες να κάνεις κάτι διαφορετικά ποιο θα ήταν αυτό;

Νομίζω ότι θα ήμουν λιγότερο αυστηρή με τον εαυτό μου για κάποιες λάθος επιλογές και παράλληλα θα χαιρόμουν περισσότερο κάθε φορά που πετυχαίνω ένα στόχο.

3 λέξεις που σε χαρακτηρίζουν σαν επαγγελματία.

Συνέπεια, εμπιστοσύνη, επιμονή.

Αντλείς έμπνευση από άλλες γυναίκες;

Αντλώ έμπνευση από κάθε γυναίκα που αγωνίζεται καθημερινά με χαμόγελο, αισιοδοξία και θετική ενέργεια για να κρατά ισορροπίες, να προσέχει τον εαυτό της και να είναι συγχρόνως καλή μάνα, σύζυγος, κόρη, φίλη, επαγγελματίας.

www.klotho.com.gr

IOANNA IOANNIDOU

Διάβασε ιστορίες δημιουργικών γυναικών, εμπνεύσου και βρες το δικό σου κίνητρο να ακολουθήσεις το όνειρο σου και να πετύχεις! Κοινό στοιχείο όλων των γυναικών που έχουν προβληθεί είναι το πάθος τους, η αποφασιστικότητα τους και η δέσμευση τους να μετατρέψουν την ιδέα τους σε βιώσιμη επιχείρηση. From dreaming to doing, εύχομαι αυτό το blog να σε εμπνεύσει και κυρίως να σου πυροδοτήσει την σπίθα που χρειάζεσαι για να καταφέρεις απίστευτα πράγματα!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Please follow and like us: