Small Business Owner: Πώς να διαχειριστείς το στρες;

Η τέχνη της απλότητας είναι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας

Το να διατηρείς μια επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, σου προκαλεί στρες. Η διαρκής αναζήτηση του χρήματος  συνοδεύεται με αισθήματα άγχους και στρες.

Δουλειές γραφείου με υψηλές αποδοχές εξαφανίζονται με γοργούς ρυθμούς αφήνοντας πίσω τους μόνο άγχος.

Παρ’ όλα αυτά, αν και δεν υπάρχει κανένας μαγικός τρόπος για να αποβάλεις τις στρεσογόνες καταστάσεις, υπάρχουν απλές και εύκολες μέθοδοι που σε βοηθούν να διαχειριστείς τα επίπεδα του στρες.

Ένα 35% των ιδιοκτητών εταιριών χάνουν τον ενθουσιασμό να συνεχίσουν να διατηρούν την επιχείρηση τους, λόγω στρες [1].

Tα Χρήματα δεν μετράνε πάντα

Είναι απόλυτα κατανοητό πως χρησιμοποιούμε τα χρήματα για να προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τον πόνο και τον φόβο της αβεβαιότητας.

«Το να είσαι ο εαυτός σου σε έναν κόσμο που διαρκώς προσπαθεί να σε αλλάξει είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα». Ραλφ Γουάλντο Έμερσον

Τα χρήματα δεν μετράνε πάντα ή μήπως μετράνε;

Διάβασε το ODEIA: Ολιστική Ομορφιά και Υγεία πάνω από όλα

Ποιος θα πληρώσει το τίμημα;

Έχουμε την δυνατότητα να μοχθήσουμε συναισθηματικά, να εκτεθούμε οικειοθελώς σε επαγγελματικά ρίσκα και στη δημιουργία νέων ιδεών αντί να συνεχίζουμε να ρίχνουμε την τιμή των μέτριων, σε ποιότητα, υπηρεσιών ή προϊόντων.

Και πάλι όμως νιώθουμε στρες.

Γιατί θέλεις, μόνο, να δώσεις ακόμη περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν, ήδη, τόσα πολλά;

Διάβασε το ARJUNA Knitwear | Ας μιλήσουμε για yoga και ευ ζην

Πώς να καταπολεμήσεις το εσωτερικό μούδιασμα;

Σκέψου, απλές τεχνικές για την καταπολέμηση του στρες που δεν χρειάζεται καν να αφήσεις το γραφείο σου!

Ποιες μέθοδοι για την καταπολέμηση του στρες με έχουν ωφελήσει;

Small Business Owner: Πώς να διαχειριστείς το στρες;

Σου προτείνω:

  • Πάρε βαθιές αναπνοές. Η φυσική τεχνική με απλές αναπνοές βοηθά άμεσα τη διαχείριση έντονου άγχους και στρες. Εισπνοή από τη μύτη για 5 δευτερόλεπτα, διατήρηση του αέρα για 2’’και εκπνοή από το στόμα για 5’’ θα σε βοηθήσει καθημερινά αν αφιερώσεις 15’ από το πρόγραμμα σου.
  • Πιες ένα ζεστό τσάι. Συγκεκριμένοι τύποι τσαγιού όπως με χαμομήλι ή λεβάντα έχουν χαλαρωτική επίδραση στον οργανισμό. Κάνε ένα μικρό διάλειμμα και απόλαυσε μια ζεστή κούπα τσάι πριν περάσεις στην επόμενη δουλειά.
  • Κατέβασε ένα app με διαλογισμό. Ο διαλογισμός θα είναι τόσο διαδεδομένος μέσα στα επόμενα 15-20 χρόνια, όπως είναι η γιόγκα σήμερα. Προετοιμάσου και δεν θα πιστεύεις για πόσο χαλαρωτική και ευεργετική μέθοδο μιλάμε.
  • Πάρε μια χαλαρωτική μπάλα. Η επαναλαμβανόμενη κίνηση να ζουλάς το μπαλάκι θα σε βοηθήσει να εκτονώσεις την συσσωρευμένη ενέργεια απλά, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.
  • Κάνε λίγο officeyoga. Δεν θα στο πρότεινα αν δεν το δοκίμαζα. Θα βρεις ολιγόλεπτες και αναζωογονητικές στάσεις γιόγκα στο you tube, ότι πρέπει για τις δύσκολες ώρες στο γραφείο. Κλείσε την πόρτα, πάρε το ματ στρώμα σου και ξεκίνα με την στάση του ήλιου. ΟΜ!
  • Ζωγράφισε στο χαρτί. Έχεις ακούσει για την Παγκόσμια Τάση ζωγραφικής με αντί-στρες βιβλία; Πολλοί από εμάς αισθανόμαστε πιεσμένοι από τον σύγχρονο τρόπο ζωής και θέλουμε να εκφράσουμε την καλλιτεχνική μας υπόσταση με τον πιο χαλαρωτικό και δημιουργικό τρόπο. Αναζήτησε βιβλία αντί-στρες ή ξεκίνα να κάνεις σχέδια στο χαρτί, μόνη σου.
  • Οραματίσου. Το στρες βρίσκεται τις περισσότερες φορές στο μυαλό μας και εξαρτάται αποκλειστικά από τις εμπειρίες και τον χαρακτήρα μας. Διαφορετικές καταστάσεις προκαλούν διαφορετικό στρες σε διαφορετικούς ανθρώπους. Η τεχνική του οραματισμού θα σε βοηθήσει να επανακτήσεις επίγνωση σωματική και νοητική. Διάβασε για τον θεραπευτικό οραματισμό και μην κάνεις έκπτωση στη φαντασία σου!

Θα αναρωτιέσαι πως έχω γίνει τόσο Ζεν και στα λέω όλα αυτά;

 

Παραδοχή πρώτη: Τα χρήματα μετράνε αλλά δεν αξίζει να χαλάσεις την υγεία σου για να τα έχεις (πολλά). [Μου έκανε εντύπωση πως φέτος, όλοι σχεδόν, μου ευχήθηκαν Καλή Χρονιά και αμέσως μετά, με υγεία!]

Παραδοχή δεύτερη: Όλοι πληρώνουμε το τίμημα όταν αφήνουμε το στρες να μας καταβάλει. Το έχω κάνει για πολλά χρόνια και συνεχίζω. Με τη διαφορά πως σήμερα, τολμώ να πω, πως με τεχνικές που έψαξα, διάβασα, έμαθα έχω κάνει μια μικρή βελτίωση.

Ξεκίνα και εσύ. Μη χάνεις ούτε λεπτό.

Διάλεξε λιγότερα αντί περισσότερα.

Διάλεξε Εσύ τον Εαυτό σου.

[1] Σύμφωνα με έρευνα του Haines Watts.

Kάνε εγγραφή στο Newsletter για να μαθαίνεις πρώτη όλα τα νέα!

 

Διάβασε ιστορίες δημιουργικών γυναικών, εμπνεύσου και βρες το δικό σου κίνητρο να ακολουθήσεις το όνειρο σου και να πετύχεις! Κοινό στοιχείο όλων των γυναικών που έχουν προβληθεί είναι το πάθος τους, η αποφασιστικότητα τους και η δέσμευση τους να μετατρέψουν την ιδέα τους σε βιώσιμη επιχείρηση. From dreaming to doing, εύχομαι αυτό το blog να σε εμπνεύσει και κυρίως να σου πυροδοτήσει την σπίθα που χρειάζεσαι για να καταφέρεις απίστευτα πράγματα!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Please follow and like us: